mikesh

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako ochrániť svoje dieťa pred zhubným vplyvom kresťanstva

Ako ochrániť svoje dieťa pred zhubným vplyvom kresťanstva

 

 

 

Iste by každý z nás rád ochránil svoje deti pred zhubnými vplyvmi dnešnej doby. V poslednej dobe sa veľa hovorí o rôznych závislostiach – či sa jedná o drogy, hracie automaty, mobily, internet, počítačové hry, ale málo informácií je z oblasti nelátkových závislostí na deštruktívnych spoločenstvách.

Mladí ľudia a obzvlášť deti sú veľmi ľahko ovplyvniteľná cieľová skupina. Hľadajú svoje miesto vo svete. Avšak práve toto využívajú nekalé skupiny a spoločenstvá. Tu chceme upozorniť na jedno spoločenstvo obzvlášť nebezpečné a žiaľ v súčasnej dobe veľmi rozšírené, totiž – kresťanské. Čím mladšie dieťa podľahne kúzlu imaginárneho kresťanského sveta, tým je väčšie nebezpečenstvo vzniku závislosti a skresleného vnímania reality. Najčastejšie sa však dostavajú pod takýto vplyv dospievajúce deti, ktoré už majú akú takú schopnosť uvažovania a poznávania a aj kopu problémov, ktoré sa snažia aj týmto spôsobom riešiť.

Pre rodiča aj učiteľa je veľmi ťažké tieto riziká rozlíšiť pri prvých signáloch. Okrem toho, priznať si, že máme vážne problémy s potomkom alebo žiakom nie je jednouché. Rodičia asi v podvedomí cítia, že sa niečo deje s ich dospievajúcim dieťaťom hneď od prvých návštev kostola, uspokoja sa však s jeho vysvetlením a dôverujú mu bez ďalšieho overovania. Radšej nechcú vidieť problém čo je zdanlivo jednoduché a nenáročné riešenie. Rodičia aj učitelia potom zvyčajne prichádzajú do poradní neskoro – napríklad až keď prestane adolescent chodiť do krčmy, na diskotéky alebo stratí akýkoľvek záujem o predmanželský sex.

 

Prvé príznaky

 

Medzi prvé príznaky samozrejme patrí pravidelné navštevovanie pochybných miest alebo miest so zlou povesťou ako sú kostoly, fary atď. Ak vaše dieťa pravidelne chodí večer von a pritom nenavštevuje pohostinské zariadenia, bary, krčmy, reštaurácie či diskotéky kam bežne mladí ľudia chodia, je už veľmi pravdepodobné, že sa nechalo vlákať medzi kresťanskú mládež ako nadnesene označujú toto manipulatívne zoskupenie.

Nezriedka sa stáva, že si dieťa či adolescent pred spaním drmolí modlitby alebo číta bibliu. Zvykne tiež viesť neobvyklé filozofujúce reči (väčšinou úplne scestné) ako napr. proti interrupcii a predmanželskému sexu a pod. Každému takémuto prejavu by mal rodič venovať zvýšenú pozornosť, mal by reagovať citlivo ale rázne.

Často sa tiež stáva, že sa deti či mladí ľudia pod vplyvom tohto bludného učenia nedokážu brániť fyzickým útokom a doslova nastavujú druhú tvár, čo je už neklamným znakom, že sa z nich stavajú otroci tohto kultu a najvyšší čas vyhľadať odbornú pomoc.

 

Odmietanie alkoholu, drog atď.

 

Ďalším príznakom, že vaše dieťa uviazlo v sieti kresťanstva je, že odmieta akékoľvek drogy, alkohol, niekedy dokonca cigarety. Nevyvrátiteľným dôkazom, že vaše dieťa naplno prepadlo kresťanskej láske je jeho (nemiestne) dobročinné správanie. Obzvlášť ťažké prípady, ktoré popisuje odborná literatúra dokonca pravidelne obdarúvajú bezdomovcov alebo žobrákov. Stáva sa aj to, že mladý človek na takéto výdavky vynaloží všetky svoje financie, aby z lásky k blížnemu pomáhal všetkým úbohým a nehodným. Sú popísané prípady kedy dieťa popredávalo všetko zariadenie v rodičovskom byte vrátane všetkých úspor, len aby mohlo naďalej nezištne pomáhať. Dôkazom toho ako dokážu tieto cirkvi a sekty prevádzať tzv. brainwashing (vymývanie mozgu) je, že po určitom čase začne mať adolescent prevrátený rebríček hodnôt ako napr. jeho krédom sa stáva „každý deň jeden dobrý skutok“ a pod. Už spomínané odmietanie cigariet, alkoholu, drog a sexuálneho života. Začnú sa meniť jeho návyky a hodnoty. Nezriedka pomáhajú starým ľuďom, správajú sa úctivo, vyhýbajú sa oplzlým slovám a nadávkam.  Tieto a ďalšie podobné (na prvý pohľad nevinné) úchylky sú prvými príznakmi, že vaše dieťa je pod zhubným vplyvom kresťanstva a dôvodom na dôverný rozhovor s ním. Odporúčame ešte v týchto raných štádiách patologického správania navštíviť odborníka. Žiaľ, ako to už u nás býva, je psychologických odborníkov, ktorí sa špecializujú na vplyvy kresťanstva u detí a mládeže naozaj málo. A aj tých pár skutočných odborníkov je často kritizovaných a  zaznávaných za svoju osvetovú činnosť a pomoc rodinám.

 

 

Včasná pomoc

 

Pýtate sa, ako ochrániť deti pred vplyvom kresťanstva? Zaujímajte sa o to, čo vaše deti čítajú, počúvajú, na čo sa pozerajú a akých majú priateľov. Spoliehať na to, že škola vychová z našich detí morálnych a čestných ľudí, sa nemôžeme. Ako rodičia nikdy nezľahčujme ich  záujem o kresťanstvo a navštevovanie kostolov. Cielenou snahou veďme deti k zdravším aktivitám, aby z nich mohli vyrásť silní a plnohodnotní jedinci.


o spoločnosti | stály odkaz

Komentáre

  1. irónia?
    ani po druhom prečítaní som neprišla na to, či je článok myslený ironicky, alebo seriózne..

    ako teda?
    publikované: 03.04.2009 16:02:31 | autor: fir (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. -
    to znamena ze je dobre napisany :) ... samozrejme ze je to nadsazka, ale urcite zavazne veci z toho aj tak vyplyvaju
    publikované: 03.04.2009 16:06:47 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  3. mikeši!
    si ma dostal....a to ma nedostali ani kostolníci, ani jehovistická spolužiačka 4 roky v jednej lavici a ani moonovskí príbuzní.....-))))
    publikované: 03.04.2009 16:19:55 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. re:
    toto nemohlo byt myslene vazne. suhlasim s tym ze by sa mali deti chranit pred vymyvanim mozgov, ale toto je az moc nemyslis?
    publikované: 03.04.2009 16:57:27 | autor: tomas (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. VOLNOMYSLIENKAR
    Autor je bud seriozny idiot alebo schizofrenicky blbec. Minimalne ako Lubos Repkovsky zo Ziliny.

    Cest jeho zostatku..

    Vie sa aspon spravne najest..

    Rodicov mal asi opice a jeho srdce sluzi namiesto udu a ud namiesto srdca.

    Kokot
    publikované: 03.04.2009 17:31:39 | autor: saloss (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. re: VOLNOMYSLIENKAR
    krasne krestanske myslienky :)
    publikované: 03.04.2009 17:35:40 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  7. aj napriek tomu
    si myslím, že deti nemusia chodiť do kostola na to, aby sami od seba pomáhali , súcitili, nepili, nefajčili, nedrogovali, čítali a niečo uznávali...
    si to trochu prehnal
    publikované: 03.04.2009 18:02:55 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Ironia je to pekna, ale
    mne sa aj tak najviac paci tlacidlo "kuzlo" na spodku stranky.
    publikované: 03.04.2009 18:04:14 | autor: Miroslav Volnik (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Very nice.
    S okamžitou platnosťou by sme teda mali podporiť iniciatívu EÚ za všeobecý zákaz nosiť krížik na verejnosti. Poburuje a provokuje to už nielen tolerantných ateistov, ale dokonca aj kresťanov samotných. No vychovávajte deti, keď je tu náboženská sloboda. Starajte sa o nich, keď si ktokoľvek môže zavesiť na krk krížik ľubovoľnej veľkosti. Bolo by asi treba všetkých kresťnov presťahovať do podzemia. Tam! Tam, v podzemí nech si majú svoju cirkev.
    publikované: 03.04.2009 18:53:59 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Blahoslaveni chudobni duchom...
    lebo ich je kralovstvo bozie! Amen ! Autor tohoto clanku ma miesto v nebi uz zarezervovane! V odstavci " Odmietanie, alkoholu, drog, atd" sa mi rozum pozastavuje nad jeho nazormi, co je zle na tom, ak je niekto pozorny voci starym ludom... Ci autora mamka za mlada nenaucila ani stipku slusneho spravania?! To musi byt myslene ironicky, v opacnom pripade autor by sa mal dat liecit na psychiatrii...
    publikované: 03.04.2009 19:38:56 | autor: marika (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Akýkoľvek extrémizmus je nebezpečný, aj ten tvoj
    a nezakryješ ho žiadnymi, ani sebelepšie volenými ironickými slovami a výrazovými prostriedkami,...nemyslíš. že navádzať i keď nepriamo na drogy kohokoľvek je ozaj úbohé O_ô
    publikované: 03.04.2009 20:20:52 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014