mikesh

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Antikresťanský postoj

Nepropagujem ateizmus ani sekularizmus, ani satanizmus ani žiadne iné náboženstvá alebo –izmy. Presadzujem antikresťanský postoj – názor, pretože ho považujem za jediný možný trvalo udržateľný pre túto planétu a spoločnosť.
 
Človek sa môže v podstate celkom oprávnene pýtať prečo práve antikresťanský postoj. Nuž celkom jednoducho a jasne - to treba hneď zo začiatku povedať - pretože kresťanstvo vyslovene podporuje pokrytectvo, faloš, lži, prekrúcanie a zamlčovanie faktov, a to ako pri jednotlivcoch tak aj v celej spoločnosti, ako v súčasnosti tak aj v minulosti.

Uvediem jednu smutnú štatistiku. Keďže na Slovensku sa hlási ku kresťanskej viere 84 percent obyvateľstva, z toho 73 percent  katolíkov, je jasné ako by naša spoločnosť mala vyzerať. Treba sa pozrieť ako to v slovenskej (a nielen v slovenskej) spoločnosti je a úsudok si urobí každý sám.

Cirkev je podporovaná štátom, štát daňami od obyvateľstva. Teda na cirkev prispieva každý kto platí dane, čo je dosť svinstvo, keďže cirkvi vyberajú okrem iného aj vlastné poplatky. Treba sa pozrieť prečo je to tak. Súvisí to jednoducho s faktom, že cirkev a vládnuca moc nech už bola a je akákoľvek, vždy išli ruka v ruke.  Pozrime sa na vládu či konkrétnych predstaviteľov vlády či už terajšej alebo minulej. Vždy a všade sa promenádovali v prvých radách na všetkých verejných cirkevných obradoch, zvlášť keď sa to vysielalo v televízii. Predstavitelia štátu udržiavajú nadštandardné vzťahy s predstaviteľmi cirkvi. Dôvod je jasný. Všimnime si, že aj najväčší hulváti a hovädá, a že ich v našej politike už bolo, si nedovolili verejne vystúpiť ani slovom proti viere či náboženstvu, aj keď je nad slnko jasnejšie, že ich viera bola a je v niečom úplne inom. Vrcholoví politici majú dobre spočítané, že ak by verejne povedali svoj názor resp. pravdu o tejto veci, boli by u verejnosti odsúdení k politickému zániku. A tak sa hrá dokola stále tá istá hra, pretože vláda ako aj štát žije z ľudí, samozrejme tým viac cirkev. Nielenže  politici, ale ani žiadne známe či populárne osobnosti si nedovolia povedať čo sa týka týchto vecí naplno čo si myslia. Dôvod je ten istý, znepáčili by sa.

Naproti tomu masové či tzv. mienkotvorné média majú zas dovolené informovať len prokresťansky. Dôvodov je tiež viacero. Uvediem príklad: Navážanie sa do satanistov. Nejde o obhajovanie satanistov či ich učenia, o tom nech si urobí názor každý sám za seba. Ide o objektivitu informácií resp. informovania.

Josef Veselý, spisovateľ, ktorý pracoval na svojej monografii Satanizums, spomína, že sa istému novinárovi (z nemenovaného českého denníka) zmienil o práci na svojej knihe. Ten prejavil záujem a navrhol mu, že napíše o tom článok. Keď mu v hrubých rysoch načrtol o čom kniha je, novinár zosmutnel. Vraj, ak tam nie sú vraždy a násilie nemá záujem. Majú dovolené písať o satanizme len negatívne. A tak to nie je len v tomto denníku, žiaľ je to jav všeobecný. Zamyslime sa prečo by sa nemohlo seriózne informovať, aj keď len o takejto banálnej literárnej veci? Denníkov je mnoho a s rôznym zameraním. Zrejme je tu vyšší záujem, z ktorej strany je tento záujem či už priamo alebo sprostredkovane je jasné.

Ďalší príklad pokrytectva a intríg je novela zákona 201/2007 Z.z. upravujúca registráciu cirkví a náboženských spoločností. Takže spoločnosť, ktorá chce byť zaregistrovaná ako cirkev a tým uplatňovať nárok na financovanie zo strany štátu (ako ostatné cirkvi u nás) musí podať návrh na registráciu, ktorý bude obsahovať: “... čestné vyhlásenie najmenej 20 000 plnoletých členov, ktorí majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a sú občanmi Slovenskej republiky, o tom, že sa hlásia k cirkvi alebo náboženskej spoločnosti, podporujú návrh na jej registráciu, sú jej členmi, poznajú základné články viery a jej učenie a sú si vedomí práv a povinností, ktoré im vyplývajú z členstva v cirkvi alebo náboženskej spoločnosti, s uvedením ich mien, priezvísk, trvalého pobytu a rodných čísel.“ Na zaregistrovanie občianskeho združenia sú potrebný traja dospelí ľudia, na založenie politickej strany tisíc podpisov, na registráciu náboženskej spoločnosti je potrebných 20tisíc dospelých občanov, ktorí sa k danej spoločnosti hlásia. Nepomer je vidieť na prvý pohľad. Prečo? Údajný dôvod bol, aby štát nefinancoval hocijakú škodlivú sektu. Druhý dôvod bol strach z moslimov. Za zmienku stojí aj to, že pri schvaľovaní spomínanej novely zákona sa vzácne zhodla koalícia i opozícia.


Nakoniec jeden príklad „objektívneho“ a „vyčerpávajúceho“ spravodajstva:

„V irackom meste Mosul naďalej panuje protikresťanská nálada. Najnovšie verejnosťou otriasla správa o smrti 36- ročného Chourika Bagrada, ktorý bol kresťanom Arménskej cirkvi. Jeho mŕtve telo našli včera v Mosule na severe Iraku.

Ďalšieho veriaceho uniesli na Nový rok. Zadržiavali a mučili ho štyri dni. Prepustili ho až po zaplatení kaucie. Spravodajská agentúra dodáva, že za únosmi sú kriminálne skupiny, ktoré chcú peniaze kresťanov. Tieto skupiny sú napojené na Al - Kajdu, ktorá v tejto oblasti pôsobí. V októbri zabili 16 kresťanov a 2000 rodín bolo nútených opustiť krajinu. Tieto skupiny sa tešia zo zabíjania kresťanov, ničia ich domy, majetok, vyhrážajú sa im.“


 
Takto komentuje situáciu v Iraku jeden česky kresťanský portál. Jednému sa z toho obracia žalúdok. Každý normálny človek sa pozastaví nad tým, že sa tu informuje o mŕtvych či zavraždených kresťanoch a nie o ľuďoch celkovo. Jediné o čo im v spomínanom článku ide je to, že zabíjajú kresťanov. Na ostatných ľudí zrejme kašlať, a čo viac, chcú peniaze kresťanov. Taká nehoráznosť. To musí každého pravoverného kresťana roznietiť k spravodlivému hnevu. Všimnime si tam tú takmer podprahovú vsuvku na záver: “Tieto skupiny sa tešia zo zabíjania kresťanov“ - to nepotrebuje komentár.

Tento ako i mnoho iných článkov a skutkov z bližšej i vzdialenej minulosti ukazuje, že pre veriaceho kresťana bol tzv. blížny vždy len ďalší veriaci kresťan. Na ostatných sa pohliadalo ako na menejcenných, čo svojou obmedzenosťou dokazuje aj vyššie uvedený článok. Nejde o objektívne informovanie čitateľa , ale o vyvolanie morálneho pohoršenia a rozhorčenia. V čom sa ich rétorika v ničom nelíši od tej moslimskej.


o spoločnosti | stály odkaz

Komentáre

  1. mikesh, svoj antikresťanský postoj
    ("kresťanstvo vyslovene podporuje pokrytectvo, faloš, lži, prekrúcanie a zamlčovanie faktov") dokladáš - z môjho pohľadu - takými vratkými a zaujatými generalizáciami, že sa mi ani nežiada s nimi polemizovať.
    publikované: 02.05.2009 12:58:46 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  2. myslím, že k polemike by sme sa ani nedopracovali
    mikesh by nemal čas reagovať na všetky naše protiargumenty...a tak, načo?
    publikované: 02.05.2009 13:05:33 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Nielenže politici, ale ani žiadne známe či populárne osobnosti si nedovolia povedať čo sa týka týchto vecí naplno čo si myslia. Dôvod je ten istý, znepáčili by sa.
    To je tvoj názor. Môj názor je, že aj keď nie sú "ortodoxní " kresťania, majú v učenie kristovo rešpekt a nechcú sa proti nemu vyjadrovať.
    A keby si mal pravdu aj v číslach, pýtam sa ťa, ke´d už sú všetci takí pokrytci, prečo v čele nášho politického diania nestojí KDH? Veď tým pádom by sa všetci katolíci mali najlepšie, neboli by politické rozbroje, vládla by väčšina.Prečo nepripustíš aj zdravý názor kresťanov, že si vedia zrátať dve a dve. Neviem, ako ti kto ublížil, ale z teba sála nenávisť ku kresťanom z každej vety. A znovu sa pýtam, ty nekomunikuješ zo žiadnym z tvojich susedov, kolegov, nadriadených , detí okolo.?Ako sa správaš na nákupoch, keďže 84% je kresťanov?. Ty nemáš manželku, nemáš deti a ak máš v akom náboženstve , presvedčení ich vychovávaš?
    A čo sa týka zakladania spoločenstiev a siekt- tí ľudia čo sú v nich- vystúpili z cirkvi?. Ja konkrétne viem iba o jednom prípade, kde človek verejne sa vzdal pokrstenia. Leba ja si myslím, že aj ty si pokrstený a ublížil ti v detstve, tebe najbližší človek, ku ktorému si sa nemohol verejne hlásiť.To je môj názor, v ktorom sa môžem mýliť
    publikované: 02.05.2009 13:30:46 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. vasilisa26
    to ze nestoji v cele nasho politickerho diania kdh este neznamena ze cirkev netaha v pozadi za spagatiky takpovediac... Komunikujem so vsetkymi a co ma byt?
    No... neublizil mi nikto konkretny. Ale pekny psychoanalyticky pokus :) ... ked sme uz u toho, ublizili a ublizuju mi systemy ako krestanstvo, komunizmus, islam a podobne ktore su zalozene na lzi, pokrytectve, nepravde, zbabelosti a hluposti stada.
    publikované: 02.05.2009 14:15:58 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ???
    Som ateistka,neveriaca,nepokrstena. Netriedim ludi na veriacich krestanov,zidov,moslimov. Viera nikomu nikdy neublizila,to ludia v mene nejakeho boha ci alaha. Keby kazdy veriaci dodrziaval to v co veri,nebolo by asi tolko vojen. Podla mna je najhorsi fanatizmus ,netolerancia . Na viere nezalezi,su dobri aj zli ludia,chamtivci,nenazranci a je jedno comu veria,ked to nedodrzuju a vedia si ospravedlnit aj tie svoje najhorsie skutky.
    publikované: 02.05.2009 14:21:06 | autor: Jana (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. PRECO
    NO TAKTO ZJEDNODUSOVAT A SPOCHYBNOVAT SKUTOCNOSTI JE LEN BUD NEVEDOMOST(A TO SA NECHCEM NEJAK DOTKNUT AUTORA CLANKU-MA NA SVOJ NAZOR PRAVO) NO ZOVSEOBECNOVANIE,ZE"VACSIA" CAST KRESTANSKEJ POPULACIE SA POZERA NA NEVERIACICH LEN POHLADOM BLISIA KOSELA AKO KABAT JE LEN BUD ZO ZLEJ SKUSENNOSTI,ALEBO O NEZNALOSTI A NEPOCHOPENI KRESTANSTVA.PREDMETOM SPORU JE,ZE AUTOR NEUNESIE NEGACIU ANTI KRESTANSKYCH POSTOJOV KRESTANMI KTORIM TO NIE JE JEDNO.A NAPADA MA LEN .ZE "FAKTY NEPRESTANU EXISTOVAT LEN PRETO,ZE ICH IGNORUJEME,ALEBO SA ROBIME SLEPYMI" AJ KED NA 2 STRANU MUSIM UVIESET OBIEKTIVNE,ZE SKUTOCNA SLOBODA ZNAMENA DOVOLIT LUDOM POVEDAT TO,CO NECHCEME POCUT.A TO SA STALO V ISLAMSKYCH KRAJINACH ASI BY TO BOL LEN SEN.MALYM SPINAVYM TAJOMSTVOM EUROPSKEHO ZIVOTA JE TO,ZE ANTISEMITIZMUS V NASEJ SPOLOCNOSTI UZ NIE JE PROBLEMOM-A TAK SA NAHRADIL ANTIKRESTANSTVOM.KTORE JE CITIT VSADE,KDE SA VEREJNE VYZNAVA A ZIJE.
    A ZAKONCIL BY SOM CYTATOM ZNAMEHO ANGLICKEHO ESEJISTU ."Toto je doba, kedy sa od kresťana očakáva, že bude chváliť všetky vierovyznania, len nie svoje vlastné."
    ...Gilbert Keith Chesterton
    publikované: 02.05.2009 14:28:07 | autor: GORAZD (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Komunikujem so vsetkymi a co ma byt?
    no má byť to, že ty=vystupujúci ako jediný otvorený, verný sám sebe, dokážeš viesť debatu o bežných témach, bez toho, aby si v ňom videl pokrytca, ktorému treba hneď povedať, že cirkev je zlo.
    Musí byť systém, lebo ináč by bol chaos. A pridávam sa k Jane- my sami robíme zo seba nepriateľa a takisto budeme nepriateľom, ak nenecháme ľudí samych si zvoliť vlastnú cestu a stále dookola im nehovoriť, že náboženstvo-aké koľvek, je zlo. Tak, ako nie sú všetci obyčajní ľudia bez viny, tak ako nie sú všetci politici bez úhony, tak ani všetci cirkevní hodnostári nie sú bez poškvrny. Ale nie je zlá spoločnosť v globále. Všetko sladké sa raz spríkri, tak aj tvoje články.
    Znovu sa pýtam: si pokrstený, vzdal si sa verejne viery? Na toto mi nemusíš odpovedať, nemusíš povedať pravdu, odpovedz len sebe, kedy vzniklo to semä nenávisti
    publikované: 02.05.2009 15:08:19 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. vasilisa
    ja som tolerantny clovek, este som nikoho nezabil, ani fyzicky nenapadol ani sa nikomu nevyhrazam... Ja len poukazujem na niektore veci a to ako v osobnom kontakte tak takouto formou... A pokial ide o krst... ano boíl som pokrsteny, ale to znamena co? preco sa krstai deti hned po narodeni? aby si to nahodou nerozmysleli ked uz budu mat rozum a cirkev tak neprisla o stato oveciek. Co ma vacsi vyznam? byt krestanom ako krsteny a aj tak na to vsetko srat alebo nebyt pokrsteny a zit podla svojej viery
    publikované: 02.05.2009 15:32:56 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Pravda
    Je fakt, ze dejiny ludstva su v podstate bojom o moc, na ktoru sa sikovne vyuziva nabozenstvo .
    Je vedecky dokazane, ze v priebehu niekolkych generacii sa mutuju resp. vytvaraju nove geny, ktore pomahaju prezit dalsim generaciam. Pred niekolko desiatkami tisic rokov ludia nemali inu moznost ako vysvetlit prirodne javy posobenim nadprirodzena a vytvorit system mnohych nabozenstiev. Potereba utuzit rodove zriadenia a vytvorit socialne skupiny na zaklade viery v bozstva nedali sancu prezit tym, ktori neverili. Este aj v stredoveku sa kaciri a ti, ktori neverili v boha systematicky zabijali a upalovali. U ludi sa po mnohych generaciach vytvorili geny potreby viery, co velmi sikovne zneuzila skupina ludi ktori sa vyhlasili za zastupcov boha. Tych par ludi, ktori dokazu triezvo mysliet nedokazu situaciu zvratit. Za par tisic rokov existencie nabozenstva sa vypracoval tak dokanaly system oblbovania ludi, ktory nema v dejinach obdoby.
    odporucam pozriet: http://prometheus.unas.cz/
    Proti viere nepomozu ziadne argumenty, je zbytocne sa o tom priet. Ateisti jednoducho musia ako mensina strpiet dusevne nasilie ktore pod ruskou lasky rozsieva cirkev.
    publikované: 02.05.2009 15:43:20 | autor: miro (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Nie je dôležité, či si krstený alebo nekrstený , ale žiť ako kresťan
    Vôbec nie si tolerantný. Vôbec iba nepoukazuješ. Prirovnávaš ľudí k stádam,čiže nemajú svoje vlastné myslenie.

    Vieš, poznám mne, veľmi blízkeho človeka.
    Bol pokrstený, miništroval, oženil sa v kostole, deti dal pokrstiť, chodil do kostola a zrazu z ničoho nič, začal viesť takéto teórie, ako ty. Ale nie pred všetkými, len pred takými, od ktorých vedel, že nikdy nebude nič žiadať./človek nikdy nevie/ Týmto ľudˇom ubližoval slovom, hoci oni ho do ničoho nenútili, tému náboženstva pred nim neotvárali. Stačila akákoľvek zmienka o cirkvi a nebolo možné ho zastaviť. Pred ľu´dmi, ktorí mu pomáhali a vedel, že sú silne veriaci, nevypustil ani jedno krivé slovo. Nesprávaš sa i ty podobne?

    Prečo tie pokrstené deti, ak im to prekáža, z cirkvi nevystúpia? Prečo, tí "neveriaci", dali deti pokrstiť?
    A nie je to len preto, že to vidia v rodine!

    Mikesh mal by si teda žiť podľa svojej viery, podľa svojho presvedčenia. Nie je predsa dôležité, či chodíš alebo nechodíš do kostola, ale v čo veríš. Ak sú tvoje hodnoty-pomáhať ľu´dom, byť milý, pracovať, plodiť deti, starať a vychovávať deti, nekradnúť,požičiavať, milovať a nie nenávidieť, tak potom je tá tvoja viera správna.
    publikované: 02.05.2009 16:25:51 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. vasilisa
    nespravam sa podobne, s veriacimi sa nestykam... a ked nemam problem spravat sa a hovorit to co si myslim pred kymkolvek...
    preco ich davaju krstit aj ked na to v osobnom zivote seru? to sa opytaj tych ludi... a je to kvoli ich rodine v drvivej vacsine pripadov.
    Preco tie deti nevystupia z cirkvi? pretoze ked uz ti to je jedno a vies ze je to blabol naco sa namahat vybavovat ...
    Skor by si sa mala opytat preco cirkev nekrsti iba plnoletych ludi ktory uz mozu sami za seba rozhodnut ci chcu byt alebo nechcu pokrsteny.
    no ...pokial ide o tamtie hodnoty...tak byt mily....ako ku komu, pracovat - ano, plodit deti , starat sa one - nie, nekradnut - ano, poziciavat - ako komu, milovat a nie nenavidiet - ako koho a ako co...
    publikované: 02.05.2009 16:53:00 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Je to cielený
    trend nového storočia, masívny útok proti kresťanstvu.Vo V.Británii je to už absurdné.Ja som si nevšimol, že by sa kresťania navážali do odpadlíkov od viery, ale opačne je to v dnešnej dobe priam epidémia.
    publikované: 02.05.2009 18:17:40 | autor: Pepe (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. ty si typicky pripad... :)
    "veriaceho krestana" ... akych odpadlikov? ... ti ktory sa navazaju do krestanstva su ateisti alebo ineho presvedcenia, tak od coho mali odpadnut?
    publikované: 02.05.2009 18:40:47 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Docela zásadově hájíš atheismus, ale máš tam veliký díry:-))
    Argumentační pasti, tak říkajíc.
    Hlavní nedostatek vidím v celkovém pojetí. Nemůžeš přece odtažitě bojovat s náboženstvím jenom proti křesřanům! Kde jsi to viděl?
    Když už, tak s náboženstvím, jako vírou, globálně. Ale se připrav na prohru.
    Proti víře nemůžeš zvítězit. To věděli i komunisti. A Ty to nechápeš?
    Kdyby platil opak, potom i Ty jsi už teď prohrál.
    Věříš v nevíru, no stále zůstáváš také věřícím! A věz, že nastane chvíle, kdy oči lidské zří .
    Nesuď, pokud nechceš býti souzen! Střídmost a dobro jsou cesta.
    Nejsem Jehovista, ani Satanista, jsem Husita. Není nás mnoho, ale jsme.
    Nepřátel se nelekáme, na množstství nehledíme.
    Odkaz Jana HUsa je jasný. Byl nekřesřansky popraven církví křesřanskou. Za své smýšlení.
    Asi Ti je jasné moje ideové zaměření.
    publikované: 02.05.2009 19:43:54 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  15. ano...
    ...fraza nabozenstvo je opium mas plne plati, ale kedze sa nachadzame v Europe prostredi krestanskom, tak teda proti krestanstvu. A viera? ... je slepota. Nahradit by ju malo poznanie a vedomosti.
    Proti Husovi nemam nic... ba naopak, pretoze jeho ucenie a nazory su cirkvi aj dnes proti srsti resp. poukazuju na jej omyly a spinavosti.
    publikované: 02.05.2009 20:02:15 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  16. človek nefunguje len na raciu a
    vyššie city doteraz nik nedokázal rozvíjať tak ako náboženstvo...viera nie je slepá, je to nevyhnutnosť, ktorú sa snažia ľudia nahradiť, pretože jej nie sú schopní...

    nazeráš na vieru raciom, robia to teológovia od stredoveku a aj tak nikdy neuspokoja protesty (opovrhovanie) heretikov...nemali s tým ani začať...
    publikované: 02.05.2009 20:12:00 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  17. ty zasa ...
    hodnotis vieru len z hladiska veriaceho... a presne kvoli tomu je viera prostriedkom k ovladaniu... staci len sikovne podsuvat predmety viery... a to robia mocny tohto sveta...
    publikované: 02.05.2009 20:15:12 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  18. * mocni tohto sveta
    veď práve, môže byť aj prostriedkom ovládania, to nepopieram, lenže jej hodnotu pre človeka nemôže adekvátne posúdiť človek, ktorý netuší, čo znamená "veriť v Boha"...nevie to ani jeden z nás, len tuším, že pre život človeka je veľmi dôležitá...pravdepodobne aj na úkor veriaceho...
    publikované: 02.05.2009 20:33:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  19. inak, hovoríme o dvoch rozličných veciach
    ja o viere a ty o manipulácii s veriacimi...
    publikované: 02.05.2009 21:29:07 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  20. ...ako
    dolezita na ukor veriaceho? tym padom skodliva...nie?
    publikované: 03.05.2009 11:20:06 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Pokiaľ máš na mysli manipuláciu v zmysle ovplyvňovania veriacich,
    aby korigovali svoju základnú, a pripustime, že vštiepenú vieru, snahu všakovakých sektárov a samozvaných hlásateľov Slova Božieho, potom máš pravdu. Je to zcela určite škodlivé a odsúdenia hodné. Beze sporu. Môžeš , predsa,vyznávať svoju vieru slobodne, v tom sú klasické náboženstvá nadmieru tolerantné. Akonáhle začneš ľudí štvať proti vyznavačom iného základu viery, akohokoľvek nátlaku, masírovania mienky, ohováraním, a hlásať veci odtažité, začneš ich presviedčať, aby sa zriekli toho, čomu doteraz verili, stávaš sa nepriateľom. A musím sa vyznať, že zcela logicky a oprávnene.
    Preto dosti dobre nerozumiem, o čo Ti presne ide.
    Ty neveríš? Tak never! Kto Ti bráni. Kto Ťa núti, aby si veril?
    Prečo Ty presviedčaš ľudí, aby sa viery zriekli? Akejkoľvek?
    Keď nevysvetlíš, nevadí. Ja stojím za tým, čo som teraz napísal!

    publikované: 07.05.2009 13:04:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  22. nie natoľko, aby ju tak
    veriaci vnímal...viera mu dáva zmysel života a to je veľmi veľa :)
    publikované: 07.05.2009 13:07:38 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014