mikesh

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blahoslavení sú hlúpi...

Blahoslavení sú hlúpi...

 

 

Celé úsilie cirkvi resp. zámery sú vyjadrené v prvom blahoslavenstve: „Blahoslavení sú chudobní v duchu, lebo ich je kráľovstvo nebeské.“ Samozrejme, že chudobní duchom, pretože cirkvi budú vždy najmilší tí najhlúpejší. S nimi sa dá totiž najlepšie manipulovať resp. zametať a ovládať. Keď sa pozrieme bližšie na kresťanstvo zistíme, že je to prepracovaný systém, ako spraviť z človeka tupú ovcu, ako ho ovládnuť a využívať, aby na to ani sám neprišiel, a to ešte tým spôsobom, že sám za toto ohlúpnutie ďakuje a dokonca ho všetkými možnými spôsobmi bráni. Pre cirkev vždy platilo: Blahoslavení sú hlúpi, pretože oni sa nechajú vodiť za nos a využívať do poslednej kvapky krvi.  A tak to aj je.

Úbohosť a malomyseľnosť, ktorá je podporovaná cirkvou im len vyhovuje, pretože ak by človek náhodou začal naozaj premýšľať, možno by prišiel aj na to, že celá tá viera je zmes nezmyslov, poloprávd a lží. Všetko, čo človek potrebuje má sám v sebe. Načo mu teda naďalej bude cirkev a jej imaginárny boh? Presne túto pravdu sa snaží cirkev celé stáročia potláčať vo vedomí ľudí. A pomaly nastáva doba, keď na to ľudia prichádzajú. Kresťanstvo (nielen) u nás ustupuje uspokojivým tempom a nedeje sa tak následkom nejakých represií alebo potláčania, ale mizne zo svojich vlastných vnútorných príčin. Všetko spráchnivené a prehnité musí odísť, aby urobilo priestor niečomu novému a zdravému. Cirkev v priebehu stáročí a hlavne v modernej dobe vždy menila svoje učenie, aby zodpovedalo najnovšiemu poznaniu, aby držali krok s dobou. Treba však dodať, že celé stáročia to poznanie brzdilo, nehovoriac o mučení a upaľovaní tých, čo nové poznatky šírili. Bez ohľadu na lásku k blížnemu alebo ich proklamovanému milosrdenstvu apod., bez mihnutia oka umučili a upálili toľko nevinných ľudí, že moslimom to bude trvať ešte dlhú dobu kým kresťanskú cirkev v tomto dobehnú.

Takisto rozumným ľuďom pomaly dochádza absurdnosť dogmy o dedičnom hriechu, čo bola a je vlastne jediná zbraň cirkvi ako udržať stádo v bázni a pokore. A samozrejme kresťanstvo užívalo odnepamäti hrôzu a strach zo smrti, aby ľudia zo strachu a v nádeji uverili v „život večný“. Ale to sa im  v posledných dobách tiež vypomstilo, pretože prílišné a časté zdôrazňovanie strachu zo smrti a toho čo bude nasledovať po nej (bez ohľadu na reálny praktický život) viedlo len k otupeniu a zase len otupeniu ako správne svojho času poznamenal A. Schweitzer. Kresťanstvo svojim spôsobom vytlačilo smrť zo života. Ľudia prestali brať smrť ako prirodzenú udalosť. Neustálym zdôrazňovaním smrti ako prechodu do „života večného“ presunuli smrť do roviny čistej fantazmagórie. Smrť sa dostala na okraj ako niečo nereálne a strašné. A zato môže z veľkej miery kresťanstvo. Na jednej strane je to doslova kult smrti, pretože vždy bol kladený väčší dôraz na posmrtný život ako na ten skutočný tu a teraz, okrem toho stačí sa pozrieť na kresťanský symbol: mŕtvola zavesená na kríži. Symbol ohavnosti a regresie. Na strane druhej práve týmto neustálym zdôrazňovaním zobrali smrti jej prirodzenosť, neutrálnosť a zákonitú nevyhnutnosť.  

Okrem toho ľuďom  kresťanská viera, a vlastne viera ako taká, zobrala všetku priebojnosť, optimizmus, schopnosť byť sám sebou a vyrovnať sa a spoliehať sám na seba. Zostala čistá pasivita a fatalizmus. Pochopiteľne, že cirkvi ako i tým, ktorí ťahajú za špagátiky to náramne vyhovuje. Dnes, keď sa väčšina ľudí orientuje na cudziu pomoc, najčastejšie žiaľ tú imaginárnu, je potrebnejšie než kedykoľvek predtým odhodiť hlúpy, zaostalý a  nič neriešiaci spôsob myslenia, to jest – vieru. Pretože viera je na rozdiel od poznania či vedomostí niečo trvale nedokázateľné. Niečo, čo je považované za pravdivé, aj keď si je človek vedomí, že to (prinajmenšom) môže byť mylné a jedná sa teda o ilúziu alebo klam. Viera vlastne znamená, že človek v určitej oblasti rezignuje na ďalšie myslenie a usilovanie o poznanie (napr. ohľadom pojmu boh). Dá sa povedať, že viera je niečo ako dobrovoľné väzenie.


o spoločnosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Asi tak
    Nie na 100% ale na 9/10tich suhlasim s autorom clanku. Je to naozaj uz na zamyslenie ako cirkev manipuluje lud. Robila to od nepamäti, ale toto je uz privela. Zajdem obcas do kostola aby som sprevadzal manzelku, ale niekedy mam chut sa z chuti na tej omsi zasmiat a vysmiat sa postoju ktory chcu naordinovat vsetkym ludom. A to ze sa miesaju do politiky a pritom okradaju ludi si nezasluzi ani komentar
    publikované: 11.04.2009 11:23:39 | autor: Imro (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)) prečítala som si len prvý odsek, neskôr sa možno vrátim
    musím aj niečo robiť, nielen písať ;))

    ja len, pripadá mi smiešne, že kritizuješ cirkev pre jej manipulatívne spôsoby a v predchádzajúcom článku ich sám navrhuješ (v záujme "dobra" spoločnosti)...

    pretože len ovce budú chcieť robiť to, čo im nakážeš ;)

    na druhej strane, aspoň vidíš, aká je tvoja túžba po lepšej spoločnosti obrovská...podobne ako túžba kresťanov po kráľovstve nebeskom...a zároveň slepá...

    "Všetko, čo človek potrebuje má sám v sebe."...načo mu potom budú mikeshove požiadavky a návrhy na lepšiu spoločnosť, kontrolná komisia, inštitút riadeného rodičovstva? hm?

    vidíš tú podobnosť? ;)
    publikované: 11.04.2009 11:33:45 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. dionea
    rovnako ako si nepochopila ten predchadzajuci clanok, nepochopila si ani tento prvy odsek...
    publikované: 11.04.2009 12:01:10 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  4. napíš prosím konkrétne v čom...
    aj pri tom predchádzajúcom článku...
    publikované: 11.04.2009 12:06:16 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Pycha peklom dycha, auto na ceste do pekla...
    Po precitani tohto clanku som pochopil aka obrovska zaslepenost a pycha je v autorovi clanku. Ja ako veriaci clovek nemozem suhlasit, ze by ma Cirkev nejak obmedzovala. Boh, ktoreho urcite autor neveri nam daroval obrovsku slobodu rozhodnut sa pre konanie dobra alebo zla. Musim vsak poznamenat, ze autor mozno neveri na existenciu Boha, ale ten pod kym vplyvom je urcite ano a to je diabol, ktory je odporca Boha, Svateho pismo ho nazyva klamarom a zalobcom nasich bratov.
    Diabol musi byt urcite rad akych uzitocnych pomocnikov ma pri pisani takychto klamstiev. Nechem zachadzat do nadpirodzenych veci, ale rad by som sa venoval len jednej casti a to tzv. meratelnym historickym faktom a to je mucenie a upalovanie zo strany Cirkvi. Nuz k tomuto len tolko: Autor ma na mysli asi rozpravku o nahroznejsej inkvizicii a neviem este o com co Cirkev spravila. Papez Jan Pavol II v r. 2000 sa za tieto veci verejne ospravedlnil, ale bol to ten isty papez, ktory zvolal medzinarodny kongres historikov vsetkych moznych vyznani, aby s konecnou platnostou vyslovili to co malokto ocakaval. V 800 strankovom dokumente vyslo skutocne najavo to, ze ide tzv. fantasmagoriu a virtualnu realitu, ktoru ospevovali komunisti, slobodomurari a vsetci nepriatelia Cirkvi. Autorovi len tolko, ze na hraniciach nebolo upalenych ani 0,1% z toho, co bolo zabitych krestanov poca Velkej francuzkej revolucie a VOSR a inych totalitnych a tzv. demokratickych systemov, ktore umoznuju kazdodenne zabijanie nenarodenych deti. Zapamatajte si len jedno: Cirkev prezila Rimsku risu, herezy, burzoazne revolucie, komunizmus a prezije aj Vas antinabozensky nihilizmus a relativizmus. Mozem s Vami len v jednom suhlasitm, ze upadok v Cirkvi je a to velky, ale tu sa prave ukazuje ta obrovska sloboda, ze nikto nikoho nenuti byt veriacim, chodit do kostola.
    Len tolko k Vasmu clanku ono dali by sa diskutovat velmi otvorene velmi dlho, ale obavam sa, ze by to bolo tak trochu zbytocne.
    Pekny den prajem PM
    publikované: 11.04.2009 13:32:46 | autor: peter marek -obranca viery (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Prečítal som a nemôžem inak než nesúhlasiť.
    Keby to bola pravda, o čom píšeš, tak každý veriaci by bol za ovcu, tupec, neschopný samostatného invenčného myslenia, lebo všetko sú schopní vymyslieť a posúvať vedenie ľudstva dopredu iba ľudia nábožensky nezaťažení.
    Dosť demagogicky si sa sústredil na pochybnú časť viery.
    Blahoslavení nie sú chudí duchom, no chudí duchom usadnú po pravici Jeho.
    Takže to máš isté.
    publikované: 11.04.2009 13:35:50 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Keby smrť bola krásna, aj bohovia by umierali!
    Po prečítaní Tvojho článku mám dojem, že si Tvoje myšlienky odporujú
    Všetko spráchnivené trvá už viac ako 2000rokov.Koľko tisícin je to z Tvojho života?
    Ja som múdra a vzdelaná a necítim sa, že by som žila v dogme, neistote, pesimizme, práve naopak, som vyrovnaná, veselá aviac spokojná ako nespokojná. Ak chceš v niečom oponovať, malby si aj čítať. Prečítal si Bibliu? Vieš, koľko je bezdomovcov? A myslíš si , že neexistujú domovy šťastných ľudí? Vieš koľko je hospicov a myslíš si, že neexistujú viacklanné rodiny? Vieš koľko ľudí chodí zarastených amyslíš si , že neexistujú holičstvá? To nie je dogma, to je viera v dobro, v radosť zo stretávania sa so šťastnými. To je pocit, že keď si poviem ráno: pane bože , duchu svätý sprevádzaj ma po celý deň a usporiadaj moje myšlienky, aby som sa mohla správne rozhodnúť, tak sa tak aj stane. Ja tomu verím a veriť budem. Nechýba mi odvaha, nechýba mi priebojnosť a bojujem každý deň presne s takým , ako si ty. A aj napriek tomu nechávam voľne dýchať.
    Tebe želám, aby si nikdy na tú smrť nenadával, aby ti nezobrala svojich najbližších v tak nečakanej chvíli a keď budeš na smrteľnej posteli, aby všetci za tebou plakali a ty si sa smial. Aj toto je kresťanský spôsob spolužitia.bude si nikdy nepocítil
    publikované: 11.04.2009 14:22:03 | autor: Vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Re: Mito
    Ano sustredil som sa na pochybnu (vacsiu) cast viery... o pozitivnych crtoch viery sa chystam napisat tiez, avsak so sucasnym praktickym krestanstvom zial suvisia len okrajovo.
    publikované: 11.04.2009 14:25:42 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  9. vasilisa 26 a obranca viery
    si mudra a vzdelana? teda by si mala vediet ze clanok je o inom, ak by si byvala v Kabule rano by si sa prebudila a zehnala Alahovi nech sprevadza kazdy tvoj krok... ano cital som bibliu... a co? ako to suvisi s tvojimi bezdomovcami?

    obranca viery ty si typicky pripad, pardon priklad o com (kom) je ten clanok
    publikované: 11.04.2009 14:32:02 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Mikesh
    tí bezdomovci sú prirovnanie k tomu, že hovoríš o tom imaginárnom bohovi. Hmmm Kabul. Bol si tam z donútenia?
    Nemodlila by som sa k Alahovi, ale k môjmu katolíckemu bohu. Cheš mi povedať, že smrť je prirodzená, ak sa práve v tej spomínanej oblasti ľudia a ešte i deti samovražedne odpaľujú v mene Alaha! To je to správne náboženstvo?

    Článok som si vysvetlovala tak, ako som čítala. Asi si tam trpel. Ale prečo hneď zatracuješ kresťanstvo? Všetky národy a národnosti mali svojho boha. A prečo by som ja mala veriť v alaha?
    publikované: 11.04.2009 14:53:16 | autor: Vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. pardon...
    bud si to zle pochopila alebo skor som to zle napisal, keby si sa narodila v Kabule alebo kdekolvek v islamskom svete takisto by si si branila svoju islamsku vieru a Alaha...
    publikované: 11.04.2009 15:03:21 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Mikeshi, tak Ty neveríš v nič a ničomu?
    Alebo iba v racionálno?
    Tak to by som tiež rád porozoberal. No, obávam sa, že by to bolo skôr na samostatný blog.
    Nie všetko sa dá vysvetliť iba racionálne. Zober si astrofyzikov a ich teorie rozpínania a smršťovania vesmíru, vicpriestorové teórie, prieniky, kvarky, Veľký tresk, bod nula, ku ktorému sa nemôžu stále dopracovať. Aj ten najvedeckejší vedec uznáva, že tam furt ždibíček niečoho chýba. Aby to sedelo. Matematicky. Nik ešte nespochybnil existenciu niečoho nepoznaného. Spochybnit lze výklad Biblie, možno aj s úspechom. Ale nik z vedcov si nedovolil spochybniť existenciu vyššej sily, fenoménu, veličiny.
    Jasné, že to asi nebude fúzatý, dobrotivý dedeček, všechápajúci, všeodpúšťajúci ( keď má dobrú náladu). Na druhej strane vytočenej starec, ktorý neváha všetkých utopiť ako mačence nechcené, prikazujúci Ti podrezať vlastného syna, ect.
    No je to tu. To " niečo". A je to na nobelovku, kto to zadefinuje a preukáže.
    publikované: 11.04.2009 15:08:12 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  13. sluha
    ..ja radsej budem sluzit v nebi ako mat slobodu v pekle... kazdy ma slobodne rozhodnutie...
    publikované: 11.04.2009 15:28:43 | autor: Jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. mito
    niesom nihilista ... ano s tymto co si napisal sa da suhlasit a aj s tym suhlasim... to vsak nedokazuje spravnost ani pravdivost cirkvi ci krest. viery
    publikované: 11.04.2009 15:31:07 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Mikesh
    uz sa mi rozvidnieva. Ak si sa teda ty narodil v islamskom svete, je zbytočne s tebou viesť polemiku o kresťanstve.
    Som za mierové spolužitie v akomkoľvek zmysle. Ja nebudem útočiť na tvoje náboženské presvedčenie, lebo ak je také ako vyplýva z tvojho horená písaného, bolo by to ako "hádzať hrach na stenu"
    Súhlasim, co ti napísal Mito. Zabudol ešte na Eisteinovu teóriu relativity. Ani tú si nemôžeš omakať.
    Bude provokatívne, ak Ti zaželám :
    Radujte sa o kresťania v srdciach Vašich plesajte! Z mŕtvych povstal náš spasiteľ, Aleluja spievajte
    publikované: 11.04.2009 15:46:12 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. vasilisa26
    rozvidnieva sa ti zle, narodil som sa na Myjave zijem na Slovensku, nemam rad ani krestanstvo ani islam ani iny ...-izmus ... nemam ani ziadne nabozenske presvedcenie, ktore prave vedie k slepote a otroctvu
    publikované: 11.04.2009 15:51:42 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Mikesh
    keďže som sa zmýlila, neuznávaš žiaden -izmus, čo je tvojim hnacím pastorkom v živote? Čo ti dodáva elán, silu denne napredovať?
    publikované: 11.04.2009 16:02:36 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. ...
    sila ktora spociva vnutri mna sameho... alebo slovami L.N.Tolsteho: “...Každý verí ľuďom, a nie sebe. Aj ja som ľuďom veril a blúdil som ako v tajge... Každá viera len seba vychvaľuje. A tak sa všetci rozliezli ako slepé štence. Vyznaní mnoho, ale duch jeden. Aj v tebe, aj vo mne, aj v ňom. Nuž teda nech verí každý svojmu duchu a budú všetci jednotní. Nech je každý sám za seba, a všetci budú zajedno.”
    publikované: 11.04.2009 16:11:13 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Mikeshi, Ty si neuvedomuješ, že sa tu otvorenie hlásiš
    ku individualizmu? A jedným dychom zatracujeješ izmy?
    Daj jediný príklad, kedy niekto, ku prospechu ostatným, dosiahol nejakého pozitívneho výsledku. Len mi, prosím Ťa nespomínaj skokanov do dialky a takové tieto veci. Ani Alexander Veliký, ani Napoleon, ani Hitler, ani Stalin, ani Lenin, ani nik, nič nedosiahol ako silná individuálna persona. Musel strhnúť a presvedčiť ostatné indivíduá, musel im dať vieru, že sa berú za niečo, čomu on verí, že je správne.
    Ako chceš napredovať bez toho, že vštípiš vieru? S bandou individuí, čo rešpektujú iba svoje ciele bytia?
    No, mnoho šťastia. Teoria chaosu Ťa asi natoľko oslovila, že jej veríš. Každý ať koná podľa seba.
    Vieš Ty čo? Mať Tvoju vieru, preplávam na osamelý ostrov a budem veriť, že tam doplavem. A až tam doplavem, tak zistím, že je tam iný individualista, čo tam chce byť sám. A ako to dopadne, to už nechám na vás dvoch individualistoch :-))
    publikované: 11.04.2009 16:32:58 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  20. jasne...
    ze individualizmus... vzdy lepsi nez stadovitost, len slobodna individualita sa moze nerusene rozvijat... v stade su len tupe ovce. A priklad? stovky, ba tisice, pretoze vzdy to boli ludia vynimocny ktori vybocovali zo stada a preto mohli ludom priniest nieco nove podnetne, pokrokove... samozrejme ostatnym stadom zato boli patricne "odmeneni"... G.Bruno ... G.Galilei a mnohi a mnohi a mnohi... Keby stale vsetci isli zo stadom tak doteraz sedime v jaskyniach...
    publikované: 11.04.2009 18:38:24 | autor: mikesh (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Mikesh
    Nuž, neviem, či si si vybral správneho autora. V prvom rade musíš veriť v seba=svojho ducha. Ty mi chceš povedať, že keď niečo objavíš, že netúžiš, aby aj iní sa za to zanietili? Si ako ten koník túľavý, čo od srdca k srdcu kľuše, chcel by mať jedno pre seba a je mu to jedno aké?/Válek/ Stále sa ohrádzaš ovcami. A vieš , že aj v tom stáde oviec je vodca, ktorý udáva smer? Každá spoločnosť, spoločenstvo má svojho vodcu, svoju ideu.Aj vtáky, keď odlietajú, jeden udáva smer. Sám to pripúšťaš. A taký bol aj Ježiš. Aj vtedy bolo jeho učenie niečím novým a za ním išli ľudia a počúvali ho.
    Škoda, že nie je možné počuť tón tvojho hlasu, zatrpknutosť, alebo aroganciu? Znovu súhlasim s MItom. Skús si prečítať Og Mandino: Najväčší obchodník na svete.
    publikované: 11.04.2009 19:15:24 | autor: Vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. ano stado...
    ma vodcu ale ten si nim naklada ako sa mu paci, aj na porazku ich zenie kedy sa mu zachce... a ovce len tupo blacia... a poslusne idu kam ich zenu.
    publikované: 11.04.2009 19:26:39 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Mikeshi, iba jednu otázočku, celkom prostú, jednoduchú.
    Uznávaš iba silnú individualitu. Dobre.
    Prosím Ťa skús mi odpovedať na jedinú otázku.
    Čím je silná osobnosť bez stáda ? Čím je ten najsilnejší vodca bez prívržencov?
    publikované: 11.04.2009 19:44:19 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  24. zle polozena otazka
    ide o to ... aby stado nebolo stado... aby ludia neboli ovce ale individuality, ktore su schopne samostatneho myslenia a rozvoja...
    publikované: 11.04.2009 19:50:33 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Otázka dobre položená. Odpoveď od veci.
    Všetko zdôvodňuješ odporom ku stádovitosti.
    Spoločné snaženie dosiahnuť cieľ, v ktorý veríme, nasledovanie vodcu, ktorý nás presvedčil, ktorému sme uverili, ktorý má víziu ako a čím dosiahnuť cieľ, považuješ apriori za prejav psychologie stáda tupcov. Neslobodných individuí, bez vlastnej identity.
    To, čo tu píšeš je pre mňa absolutne neprijateľné. Silne mi to zaváňa narcizmom.
    Degraduješ ostatných na príslušníkov stáda, bezmyšlenkovitých tvorov, neschopných samostatného života. Vsádzaš na individuálne dosahovanie cieľov.
    Poviem Ti jedno. Ano, dosiahneš svoj cieľ, želám Ti to.
    No pre spoločnosť si na nič. Prepáč.
    publikované: 11.04.2009 20:03:47 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  26. A kde berieš odvahu veriacich prirovnávať ku stádu?
    Viera sa zakazuje. V čokoľvek. Ale sám veríš, kľudne, bez ostycu. Vo svoju pravdu, individualizmus a chaos, bezvládie, presadzovanie individuálnych záujmov. Čudné!
    publikované: 11.04.2009 20:07:24 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  27. ...
    nemam ti co prepacovat... zakladne nedorozumenie vyviera z toho vasho spolocneho ciela v ktory verite... Lenze to jeten prelud... vas vodca nieje ako sa domnievate Jezis... ale jeho "zastupci" ci vykladaci ... a tak vam treba :)
    publikované: 11.04.2009 20:09:52 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Mikeshi, ale ja nemám na mysli iba fenomén Ježiša !!!!
    Ani Allaha, ani Budhu.
    Ide o principiálny postoj a filozofiu úlohy a postavenie človeka v časopriestore, predsa.
    Je to o motore vývoja, napredovania ľudskeho spoločenstva, preboha !
    Tebou propagovaný individualizmus ním níkdy nebol a nebude. Je to past. V nej nemôže byť nič , iné ako uprednostňovanie individuálnych záujmov, bezočivosť, neúcta ku slabším, asociálne správanie a narcizmus.
    publikované: 11.04.2009 20:25:59 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  29. hm....
    nedivim sa ze sa ti individualizmus prieci, presne tieto kecy tlacia v kostoloch oveckam do hlavy... individualizmus je zly... egoizmus = cesta do pekla :) ovsem dovod preco to tvrdia je jasny
    publikované: 11.04.2009 20:28:11 | autor: mikesh (e-mail, web, autorizovaný)
  30. si nekonzistentný vo svojich tvrdeniach...
    nesúhlasím s tvojou teóriou plánovaného rodičovstva v duchu nietzscheho individualizmu, ktorý stavia na vlastných hodnotách, rozhodovaní aj zodpovednosti...ty sám chceš, aby sme prijali tvoju teóriu o zlepšení spoločnosti ako jed(i)nej správnej možnosti a pritom zastávaš individualizmus...chceš z nás mať ovečky a keď si niektorá z nich postaví hlavu a "otvorí papuľku" (nieže by som sa za ovcu považovala), nedokážeš jej oponovať, len jej (im) tvrdíš, že ťa nepochopila, ale nie si schopný ani napísať čomu...
    publikované: 11.04.2009 20:37:42 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Nechajme toho, už to postrádá dialogovú sviežosť.
    Evidentne nemáš rád ľudí, čo veria v Boha. A ver, že kostol nie je podmienkou viery.
    Nie som ten pravý, čo by Ťa chcel presvedčiť. Iba som sa snažil ukázať Ti, že Tvoja viera v individuálne pôsobenie pomedzi ostatnými ľuďmi a nevôla podriadiť sa trendu na dosiahnutie spoločného cieľa je mi cudzia.
    Kľudne si zachraňuj planétu sám, vybojuj celosvetový mier a
    sám sa vysporiadaj s hladom, porieš globálne oteplovanie a presaď využívanie obnoviteľných zdrojov energie.
    Ešte, že Ťa máme. Veľa šťastia, Človeče!
    publikované: 11.04.2009 20:39:04 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Nechajme toho, už to postrádá dialogovú sviežosť.
    Evidentne nemáš rád ľudí, čo veria v Boha. A ver, že kostol nie je podmienkou viery.
    Nie som ten pravý, čo by Ťa chcel presvedčiť. Iba som sa snažil ukázať Ti, že Tvoja viera v individuálne pôsobenie pomedzi ostatnými ľuďmi a nevôla podriadiť sa trendu na dosiahnutie spoločného cieľa je mi cudzia.
    Kľudne si zachraňuj planétu sám, vybojuj celosvetový mier a
    sám sa vysporiadaj s hladom, porieš globálne oteplovanie a presaď využívanie obnoviteľných zdrojov energie.
    Ešte, že Ťa máme. Veľa šťastia, Človeče!
    publikované: 11.04.2009 20:39:40 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Chyba !!! ... Mikeshi :)
    Autor článku evidentne trafil do čierneho, oná fráza naozaj neirituje skutočne len tých chudobných v duchu ... potom je ale ťažko komunikovať s niekým, kto má deficit reálneho úsudku ... vážený, ten tam hore sa vám rehoce so slovami že ste TUPÉ STÁDO rovno do ksichtu počas vašich oslavných tancov, klakačiek a modlitieb. Len akosi by som povedal, že nie každý je blahoslavený ... takže by som nazval celú kauzu VERIACI ... chudobný duchom !!!
    publikované: 12.04.2009 11:48:53 | autor: Arry (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014